GSD over WttV2016: “verliepen alle festivals maar zo”

Na drie dagen festival in de Groene Ster heeft GSD een eerste balans opgemaakt en die is positief. Geen parkeerproblemen, geen geluidsoverlast ’s nachts en zo op het eerste gezicht een nette omgang met het gebied. Wanneer de gemeente Leeuwarden voor het aankomende Psy-Fi het op eenzelfde manier zou kunnen laten verlopen, dan voorziet GSD minder klachten dan vorig jaar.

Verbeterpunten: lage tonen en geluidsoverlast in Tytsjerksteradiel

Natuurlijk heeft de inzet van GSD in de verschillende overleggen en rechtszaken met de gemeente Leeuwarden vast wel enig effect gehad op de houding en gedrag rondom de festivals. Wij blijven ons inzetten voor verdere verbeteringen. Ook bij dit festival zijn die er: er waren klachten uit de dorpen in Tytsjerksteradiel over geluid en dan vooral de lage tonen. Daarover blijft GSD kritisch. Later deze week komen we terug met een evaluatie van het terrein van de Groene Ster, is recreatie nog mogelijk?

Hoe was het geluid?

Hieronder de grafieken van het geluid van de afgelopen dagen en ook nog een vergelijking van het niveau met en zonder festival. Over het algemeen was het geluidsniveau onder de norm maar door een veel te hoge norm voor lage tonen van de gemeente Leeuwarden, ervaren toch nog veel mensen in Tytsjerksteradiel overlast. GSD heeft kopieën van klachten uit Leeuwarden en Tytsjerksteradiel binnen gekregen. We zijn benieuwd naar de totale aantallen die de gemeente heeft geregistreerd, GSD krijgt altijd maar een deel in kopie toegestuurd. Wellicht een vraag die door een betrokken raadslid kan worden gesteld?

WttV nulmeting
WttV meting vrjdag 15 juli
WttV meting zaterdag 16 juli
WttV meting zondag 17 juli