Huilen in de Groene Ster

1 dec 2016 | Media, Natuur

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zo luidde vandaag een artikel op de site van Liwwadders (klik op onderstaand logo voor het artikel). Het betrof het relaas van een aantal recreanten die de wateroverlast in de Groene Ster na een aantal regenbuien in de 2de helft van november met foto’s hadden vastgelegd. In mei/juni 2016 had de gemeente juist op die locatie een kostbare investering gedaan door de aanleg van een uitgebreid drainagesysteem ter voorkoming van de voortdurende wateroverlast aldaar.

De effectiviteit van deze drainage is vrijwel nihil gebleken als gevolg van het feit dat de drainage op een aantal plaatsen is vernield door festivals. Vooral het festival Psy-Fi is hier debet aan omdat zij op die locatie podia en tenten bouwen, waarbij de op slechts 50 centimeter diepte liggende drainagepijpen door heel wat palen worden geraakt. De exacte ligging van die pijpen is slechts ten dele bekend bij de gemeente.

Ook is de toplaag rond de podia en tenten ernstig verdicht door het zware materieel dat gebruikt wordt bij de op- en afbouw fase en de vele duizenden bezoekers die deze toplaag hebben aangestampt. De waterdoorlaatbaarheid is hierdoor aanzienlijk belemmerd.

2016-12-02_132740

 

[/vc_column_text][vc_facebook type=”button_count”][vc_single_image image=”2527″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]