Nieuwe beleidsregel geluid bij evenementen in de open lucht 2017

9 feb 2017 | Festivals, Geluid, Gemeente

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De gemeente Leeuwarden heeft per 9 februari 2017 een nieuwe beleidsregel Geluid geïntroduceerd voor evenementen in de open lucht. Zij verklaart deze invoering als volgt: “Op 7 april 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden de ‘Beleidsregel geluid bij evenementen in de open lucht in de gemeente Leeuwarden 2015’ vastgesteld. De evenementenseizoenen 2015 en 2016 en de (lopende) gerechtelijke en bezwaren procedures vormen aanleiding tot herijking van genoemde beleidsregel“.

De hierboven genoemde (lopende) gerechtelijke en bezwaarschrift procedures in 2015/16 zijn hoofdzakelijk geïnitieerd door de stichting GSD of in samenwerking met haar.

Het GSD-bestuur heeft inmiddels de nieuwe beleidsregel bestudeerd. De algemene conclusie is dat deze beleidsregel verbeteringen suggereert bij het zoeken naar de balans tussen de beleving van festivalbezoekers en de overlast voor omwonenden. Echter voor wat betreft het Groene Ster gebied is er helemaal geen sprake van een verbetering, integendeel zelfs. De overlast voor omwonenden zal met deze nieuwe Beleidsregel Geluid zelfs verergeren, en alleen de organisatoren van de festivals ondervinden voordeel. Een onderbouwing van deze GSD-stellingname zal eerdaags worden gepubliceerd.

Op 13 maart 2017 wordt de Beleidsregel Geluid behandeld tijdens het Forum (=raadsvergadering) van de Gemeente Leeuwarden. De aanbiedingsbrief van het college aan de raad, vindt u hier.

Klik hier voor inzage van de nieuwe beleidsregel geluid van de gemeente Leeuwarden per 9 februari 2017.[/vc_column_text][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][/vc_row]