En ook Psy-Fi geeft er de brui aan

1 apr 2021 | Festivals, Vergunningen

Op haar Facebookpagina heeft de organisatie van het trancefestival Psy-Fi bekend gemaakt dat ook het seizoen 2021 voor haar niet door zal gaan. Voor GSD geen verrassing en ook voorspeld. Overigens is dit geen 1 april grap want de mededeling is door Psy-Fi gisteren (31 maart) gedaan.

De organisatie van Welcome to the Village (WttV) zoekt nog naar mogelijkheden om haar evenement op enigerlei wijze toch nog door te laten gaan (ook voorspeld door GSD). Daar kan pas medio mei (slechts een kleine twee maanden vóór het festival) op z’n vroegst duidelijkheid worden gegeven. Wij hebben van het bestuur van de gemeente Leeuwarden (Buma/Kuiken) begrepen dat de vergunningsaanvragen tot die tijd zullen worden aangehouden.

Dit betekent wel dat door het korte tijdsbestek dat voor WttV nog resteert tussen de feitelijke vergunningverlening en de aanvang van de geplande opbouw van het festival, beroepsmogelijkheden tegen deze vergunningverlening ingewikkeld gaan worden. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de merkwaardige keuze voor de uitgebreide procedure van vergunningverlening en de daarmee samenhangende beroepstermijn van 6 weken. Een normale gang naar de rechtbank anders dan het indienen van een verzoek voor een voorlopige voorziening zal dan in beginsel niet meer kunnen; althans niet vóór aanvang van het festival.

Als WttV uiteindelijk toch niet wordt afgelast zullen wij daar uiteraard op terugkomen.