Ook plan B van gemeente in de prullenbak

8 jul 2021 | Gemeente, Rechtszaken, Vergunningen

Wellicht minder interessant omdat het festival Welcome to the Village (WttV) 2021 sowieso niet doorgaat in de Groene Ster, maar op locatie elders (hoewel ook dat niet zeker is vanwege de op handen zijnde coronamaatregelen). Desondanks vinden wij het toch van belang u te melden dat ook het plan B van de gemeente door de rechtbank getorpedeerd is.

In ons vorige artikel hebben we u verteld over de zogenaamde schaduwvergunningen. Tijdens de zitting van 30 juni deed de gemeente tegenover de voorzieningenrechter nogal vaag over het bestaan daarvan, maar vrijwel direct na die zitting bleek de halfbestaande schemervergunning (een soort plan B van de gemeente, mocht het met de oorspronkelijke vergunningen juridisch fout gaan) ineens toch écht in het echt te bestaan, en zelfs in een oogwenk verleend te kunnen worden…

Wat we in het bewuste artikel ook hebben aangegeven is, dat we tegen deze zogenaamde schaduwvergunningen (die pas vandaag formeel bekend zijn gesteld) afgelopen maandagavond ook een voorlopige voorziening hebben gevraagd aan de rechtbank. Deze voorzieningen zijn vandaag door de rechter toegewezen. Dus ook dié set vergunningen is geschorst, en daarmee is ook dit plan B van de gemeente in de prullenbak beland.

Zoals in de aanhef al aangegeven lijken deze laatst toegewezen voorzieningen misschien een beetje mosterd na de maaltijd te zijn, maar dat zien wij als stichting toch een beetje anders.